Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Kasper reser till Gotland

Jag var rädd att Kasper skulle vara orolig och hela tiden vilja komma i kontakt med de andra djuren på Gotlandsfärjan. Visst var han nyfiken på en del av dem, men han lugnade sig förvånansvärt fort och pep inte särskilt mycket. Han till och med sov korta stunder emellanåt, men vaknade när folk och hundar gick förbi. Värre var det med två russlar som skällde konstant medan matte var borta och köpte mat. Några promenader ute på däck gjorde att de tre timmarna gick rätt fort och vi fick faktiskt se på filmen utan att Kasper gjorde att vi tappade handlingen.
Huset är helt okej, ligger på en gård ca 800 meter från havet på östra sidan, nära Fårösund. På gården finns en gammal stövare som vi knappt sett skymten av, några katter och lite får som går och betar nere vid havet. Inredningen kan klassas som genuin 70-talsstil. Kasper har fått sin sovplats i skrymslet under trappan. Trappan är rätt brant, men när Kasper är pigg kutar han obehindrat upp och ned. När han är trött vill han bäras ned. Plutten.


Vädret kan bara beskrivas som växlande. Ena stunden värsta regnet, nästa stund soligt och varmt, tredje stunden blåsigt så tänderna skallrar. Igår promenerade vi runt Blå lagunen. Trots de mörka molnen i horisonten var det en del som badade. Det ligger inte längre bort än att vi kan cykla dit med Kasper och badryggor om vädret blir tillräckligt bra. Hittills har han fått cykla lite uppvärmningsrundor i trakten på 2-3 km.
På eftermiddagen igår fick Kasper hänga med på övningskörning för första gången. Lillmatte sade att hon körde med honom på villkor att han var tyst och snäll. Och det var han ju. Tre mil blev det, med lagom mängd utmaningar på vägen.
Kasper har redan fått klättra bland raukar. Där luktar det får och är alltså oerhört intressant.

På eftermiddagen cyklade vi ned och badade i hemmaviken. Hutterkallt, men nu är havspremiären avklarad. Kasper var i till magen. Förutom när han doppade huvudet för att få fatt i en intressant sten, förstås.
Imorgon tänker vi oss en stadsutflykt till Visby.

2 kommentarer

  1. Hej Kasper, Å vad kul du har. Spännande att åka båt så länge. Gotland är så mysigt,lyckliga du och få vara med på spännande äventyr och undersöka nya marker.En liten Gårdis behöver ju få vara med sin flock på nya äventyr.
    Hoppas du får en skön midsommar med ett gott ben när flocken äter sin sill o nubbe.Jag ska till stugan och träffa Bond.Det ska bli buskul! Vov på dig och din flock!

  2. Jag är så trött! Familjen ska göra en massa hela tiden, och jag måste ju hänga på. Nu sover jag iallafall i bilen. Fick grisöra igår, det räcker nog hela midsommar. Och så fick jag en ny sele i förskottspresent, fyller ju ett år imorgon.

Kommentarsfunktionen är avstängd.