Eftersom jag vill ta det lugnt med Lakrits omplåstrade tass tog jag hundarna till VaBK tillsammans med en påse nytinade köttbullar.

Vinden växlade inte mindre än tre gånger, men jag fick iallafall till skapliga spår. Kasper fick börja med ett ganska långt, köttbullar på mitten med en ganska snäll vinkel. Sen ville han gena, för han kände var slutgodiset fanns. Är inte van att söka spårkärnan.

Lakrits fick tre spår, två raka och ett med köttbullar på mitten med en lätt vinkel åt höger. Han gick allt bättre, men ville gå i ett rasande tempo. Saktade jag ner honom stannade han upp och kom in till min sida, lät jag honom hållas spårade han fint men jag fick småspringa.

Vi mötte ett par med en kopplad ettårig labbe. Den är olydig, sade de. Hur gör man? Bäst är väl att gå en kurs, sade jag. Det finns nog nån unghundskurs här till hösten. Lite mer snack och sen tror jag att jag värvat en kursdeltagare.

Skickat från min iPhone