Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Härlig dag i solen

Solen lyser så härligt att jag får lite Åre-känsla, typ skidbacken om våren. Vi tog en promenad på golfbanan, snart är det nog slut på dem. Kasper lyder för det mesta rätt bra, men idag rusade han aplångt mot bilar som rörde sig. Rörliga synintryck betyder oerhört mycket för honom, sen vad som rör sig kvittar i förstone. När han stannade upp och såg att det bara var bilar, vände han tillbaka på min visselpipa. Men den där första jaktinstinkten verkar oerhört svår (omöjlig?) att få bort.
Samma sak här hemma nu på eftermiddagen: husse gick ut med en kopp kaffe och lämnade dörren mot trädgården öppen. I samma ögonblick kom en tjej med barnvagn gåendes förbi och vips rusade Kasper ut dit trots våra rop. När han sen konstaterat att det bara var en människa kom han in igen. Nu är han dissad…

Idag har vi beställt nya köksluckor och lådor, ska bli härligt med ett uppfräschat kök. Allt är så mycket naturfuru hos oss, så nu ska bokluckorna i nästan samma rödgula ton à la IKEA 1981 bytas mot luckor i lätt brutet vitt och överskåp med vintrinluckor i frostat glas. Tror det kommer att ge ett ljusare och fräschare intryck.
Här kan man se luckan Onyx i färgen S0502Y. Och så blir det nya lådor – lättrullade. Det blir ett lyft.

4 kommentarer

  1. Visst är det härligt idag, synd att man måste jobba bara. Haha kursnörd är bara förnamnet, jag kallar mig kursoholic 🙂 Jag smusslar nämligen lite och inför maken är det träning som gäller ikväll. Bra tankar om tävlingen, problemet är att jag har svårt att ta lätt på en tävling, ska fundera till imorgon då jag måste anmäla mig.
    Jobbigt med impulsiva och reaktiva hundar.

  2. Aha, hoppas han inte läser din blogg! 😉 Du passerar väl nästan förbi oss ikväll, men antar att det blir lite tajt att komma förbi på en fika. Nån gång kanske?

    Det kanske är lättare sagt än gjort, men du kan inte bara bestämma dig för att gå ut på plan och ha kul, och strunta i resultatet?

    Jobbigt med impulsiv hund är bara förnamnet. Jag tycker jag har tränat mycket, och ibland får jag utdelning på det, men inte alltid. Är ju framför allt rädd att det ska hända något när han drar iväg så där.

  3. Mysigt med lite vårfräscht i köket. Det är ju det som är så bra med IKEA – grundstomme & ”bara” haka på nya luckor.

    Enzo och jag har inte riktigt känt av solens strålar denna vecka. Våra långisar har varit koncentrerade till kvällen och då har det mest varit brrr. Hoppas Fru Vår vinner över Herr Vinter snart

  4. Nu blev luckorna inte av IKEA-typ. Säljaren menade att deras luckor/gångjärn passar alla stommar, man specialtillverkar luckorna efter beställningsmått.

Kommentarsfunktionen är avstängd.