Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Träning i stenskogen

Vid lunchtid tittade solen fram, värmen steg till 8,5 grad i skuggan, och inspirerade mig att promenera upp till stenskogen. Förra gången vi var där var det isbana på stigarna och jag vågade knappt ha Kasper lös av rädsla att han skulle halka på alla stenar.
Idag var det torrt och fint och jag passade på att träna lite. Han blir allt bättre på att inte stressa upp sig när vi kommer till skogen. Tidigare drog han som en idiot i kopplet när han fattade vart vi var på väg, oavsett korrigeringsmetod. Nu var han glad, men så pass lugn att jag vågade släppa. När han fått springa av sig några minuter satte jag honom. Inspirerad av Tina och andra labbebloggar (tack!) gjorde jag en lite svårare apportövning än vanligt (urlätt ur labbeögon sett, förstås). Kastade först en mjuknalle åt höger medan Kasper såg på, sen en repboll till vänster. Sen pekade jag mot nallen och lät honom springa ut och hämta den. När han kom tillbaka med den fick han istället springa ut och ta repbollen, som vi sen kampade med som belöning. Därefter fick han Fri igen i syfte att stärka lek som belöningsmetod i skogen. Det kändes verkligen jättebra!
Därutöver blev det några godisträd, lite godis- och leksakssök på stora stenar och lite Stanna och inkallningar.
Nu hoppas jag bara att agilitykursen drar igång snart, vi väntar på torr plan. Men det ser ju lovande ut!

2 kommentarer

  1. Vad kul att Kasper var så duktig och gillade ”labbeträningen”. 🙂

    Ha en riktigt bra påsk!

    /Uppsalaflocken

  2. Javisst, det var så kul och borde bli mer sånt, på nåt strukturerat sätt. Nu blev det lite spontant det jag hade i fickorna.

Kommentarsfunktionen är avstängd.