Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Promenad till stenskogen

Efter en lång skön och solig påskhelg är det lite mer normala vårtemperaturer idag. Före lunch tog Kasper och jag en promenad upp till stenskogen och han skötte sig jättebra. Idel lovord:

  • Plockade bajs efter Kasper och fick beröm + slänggodkännande i villaägares soptunna. Ovanligt, men trevligt.
  • Passerade två schäfrar. Körde distraheringsmetod med kastat godis, vilket fungerade så bra att Kasper bara kastade några intresserade blickar som hastigast på det förbipasserande hundekipaget.
  • Innan jag lät Kasper springa fri i skogen körde vi lite apportering av mjuknalle och repboll. Nu är det jättekul att kampa i skogen!
  • Gjorde ett godisträd. Kasper kom frivilligt och satte sig i väntan på att få ge sig på det, hellre än att springa runt i skogen!
  • Gjorde ett par inkallningar från Sitt, varav en där jag var dold av en sten och ett träd. Funkade klockrent. Dessutom lite spontana inkallningar från fri lek, satt också som de skulle.
  • Fick lite frivilligt fotgående på hemvägen. Över huvud taget fungerar Nära-kommandot bättre nu.

Ska jag vara lite negativ så är det att hans koppelgående ännu inte är perfekt, ofta går han fram för långt. Sakta men säkert blir det dock bättre. Så snart jag stannar kommer han tillbaka vid min sida. Att han sen har minne som en guldfisk och snart är där framme igen är en annan femma… Tror det ger sig på sikt.

1 kommentar

  1. Vilken läcker bild!
    Kasper kan kanske kvala in i tävlingen V-tunas längsta tunga?!
    Enzo vill i alla fall mäta nästa gång vi ses…

    Kul att du känner att du har flyt i träningen

Kommentarsfunktionen är avstängd.