Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Sista kurstillfället på Storsten blev A-provsträning

Idag hade vi några extra deltagare och var totalt sett 5 aktiva och 2 passiva ekipage. Anita hade klurat ut att A-provsträning skulle stå på dagens program.

Varmt var det i skogen, och myggigt, men enstaka brisar, vatten och myggmedel gjorde att vi ändå klarade av att knalla omkring bland ris, stubbar och stenar under tre timmar.

A-provsträningen var uppdelad i två delar: först gick vi parvis efter skytten (Anita) medan resten gick kopplade passiva bakom. Sen stannade hon och sköt och den med lägst nummer hämtade. Det ekipaget gick sen och ställde sig sist och ett nytt ekipage fick komma fram. De första var rätt enkla som lite uppvärmning, men sen försvårade hon allteftersom, sköt dolt, sköt utan att stanna medan vi gick osv. Lakrits klarade alla sin uppgifter galant, A-apporter rakt igenom, enligt domaren.

Del två var en driven såt. Anita gick ut och sköt i tre områden medan vi stod alla på linje okopplade och tittade på. Så avslutade hon med lite extra eldgivning med tomskott. Alla hundar var trötta och ingen hetsade upp sig över detta. Lakrits tog in en riktigt lång dirigering till det högra området. Jag blåste honom stopp en eller två gånger och sen hade han bärgat hem den. Det jobbet är jag mycket nöjd över.

Mot slutet låg det några apporter kvar ute och vi delades in i par som fick gå ut och göra eftersök i varsitt område. Ulrika och jag fick området rakt fram, längst bort. Vi gick fram en bra bit och sen började Ulrika med att skicka. Det skulle finnas en bollapport kvar här. Inget fynd och Lakrits fick chansen. Sen växlade vi nån gång till innan vi bestämde oss för att köra båda hundarna parallellt. Lakrits var framme en gång och nosade på Aya, men jag kallade direkt tillbaka honom och ut i söket mer åt vänster. Sen sökte de båda fint utan att direkt störa varann. Till sist hittade Aya bollen långt ut i ett ormbunksområde. Bra gjort, den var svår! Lakrits fick en godis för sitt tappra sökande.

Detta var sista tillfället och vi avslutade med lite fika hemma hos Anita. Lilla nytillskottet blev såklart gosat med och min ena stortå provsmakades av de små sylvassa tänderna.

2 kommentarer

  1. – Avancerat! Då blir det kkl och A-prov nu då?

  2. hundadmin

    31 maj 2013 at 09:24

    Hehehe. Tror det krävs bra mycket mer duvning av det hetare slaget innan vi är i närheten där. Och jag satsar nog på b-prov i första hand. Men vi får väl se. Bra fotgåendeträning i risig terräng blev det iallafall. Och just det, glömde ju skriva att Lakrits kissade en gång när vi skulle gå in vid ett snår och gömma oss. Kissdiss på annat vis. Inget bra.

Kommentarsfunktionen är avstängd.