Igår träffades Jaktoptimisterna för att träna vatten vid dammen. För Lakrits del kan jag säga att det kändes som ett stort steg bakåt i hans utveckling. Han var ju förra året ibland tveksam att hoppa i när han inte visste vart han skulle. Där är vi tillbaka igen.

Nu var det dolda linjetag till bekant plats (han simmade över dit senast i fredags) då han stod som klistrad vid kanten. Eller, han ville gärna hoppa lite och fjäska, slicka mig i ansiktet och så, för att urskuldra sig. Han hade helt enkelt ingen aning, och då ville han inte hoppa i.

Jag gick runt dammen med honom (lite risky, har aldrig gjort det förut för att inte lära honom att man kan springa runt) och kastade ut ett par apporter till där, men det hjälpte bara marginellt.

Först när Mixa plumsat i och visat hur man gjorde följde han flattens exempel.

Efter ett antal trassliga apporter tänkte jag att vi ska iallafall avsluta med något lätt och kul. Vi ställde upp med en kastare, några dirigeringar kvar på bortre banken och körde hund 1 markering, hund 2 dirigering, hund 3 markering, hund 1 dirigering, hund 2 markering, hund 3 dirigering. Vi var hund 2 och skulle alltså avsluta med en markering. Det brukar han ju gilla!

Vi stod lite snett några meter bakom strandkanten. När kastet gått och jag skickade ville han så springa runt och komma närmare markeringen innan han slängde sig i. Det ville jag inte tillåta, utan felade honom direkt. Sen ville han inte ens gå i och ta markeringen. Häpp.

2013-05-15 14.33.52

Cheysie simmar klockrent förbi den kastade störningsmarkeringen.

2013-05-15 14.35.30 Och plockar in markeringen i steg 2.

Jag tror att nästa gång vi åker till dammen ska Lakrits bara få roliga saker där, markeringar och bollkast osv. Vi får backa ett antal steg, helt enkelt, och befästa bättre.

Annika hade varit hygglig att förbereda lite dolda landdirigeringar åt oss också, och de gick betydligt bättre för oss. Någon dirigering fick jag blåsa lite på, men inte farligt mycket. Där är han betydligt bättre.

Men, till hans fördel ska sägas att han lyssnade mycket bra till mina signaler. På land såklart, men även i vattnet, när han väl tagit sig i. Det är jag såklart jätteglad över.

Idag ska vi åka lånebil till Anitas kurs på Storsten för Avensisen är inlämnad för strålkastarbyte. Hoppas han tycker att det blir kul att få åka Toyota Verso City. Rejält med utrymme bak får han iallafall, bilen saknar i nuläget baksäte.