Landade nån dryg halvtimme sent, sen fick vi vänta både på väskor o på folk t bussen. Förutseende köpte jag oss varsin vatten. Bussen körde som första anhalt t hamnen där den dödsföraktande körde ut på piren och vände. Den lilla båten låg inne och avgick vid midnatt. Vi hann lagom med. Doften på piren var underbar, precis vad jag behövde efter tre och en halv timmes flygning. Det lilla man såg av havet i nermörkret såg lugnt ut, men båten guppar rejält. Rolf är troligen uppe på däck. I salongen är det antagligen bekvämare, men kvavt. 
Apollos info sträckte sig bara till piren. Hur lång båtresan är och vad som väntar i Pothia är okänt. 
Demografin har förändrats slående från Kosflyget till Kalymnosbåten: från sjungande och förväntansfulla ungdomar till mer trött dämpade medelålders. 
Antagligen börjar jag bli gammal, för det var rätt skönt att slippa ungdomarna. 
Motorn ändrar ljud och jag ser ljus. Framme efter bara tjugo min! 
Det stod bara Ving- o Tjaereborgbussar vid kajen så jag trodde vi skulle bli tvungna att ta taxi. Rolf klurade dock ut att den lilla bussen gick förbi Katerina som första stopp och vi kom med. Nikos tog emot oss o vi fick rum 5. I hans bar säljs frukost, grekisk sallad och drycker. Poolen ligger direkt utanför den lilla terrassen. Rummet är spartanskt och var kvavt när vi kom, så vi vädrade en stund med släckta lampor och satte oss på terrassen med lite vatten och två ostpajer Rolf hittat på ett litet torg en bit bort. Det fläktade lite skönt mellan husen. 
Rolf såg en kackerlacka i badrummet, men innan han hann hitta ett tillhygge hade den räddat sig undan.