Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

WT Lidingö

Lite kort om dagens WT på Lidingö, som i vanlig ordning var mycket välarrangerat.

2014-04-13 11.15.56Ruta 3: 18 p

Dubbelmarkering där första kastade skulle in först. Inga problem, aningen orolig vid fötterna efter avlämning.

Ruta 4: 0 p

Markering vid brant slänt, fotgående cirka 20 meter åt höger, blindskott, skicka snett tillbaka på den kastade markeringen. Klockrent fotgående, snabbt ut till markeringen. Men blir stående över den och vill inte ta den! Fick blåsa närsök för att han skulle ta den. Kommer då in med den. Gnäller efter koppling.

Jag tyckte på hans kroppsspråk att det var något obehagligt därute. Kanske en konstig lukt, att dummyn hamnat i en myrstack eller något liknande. Svåranalyserat.

Ruta 5: 20 p

Snabb återhämtning efter nollan. Dubbelmarkering där första kastade skulle in först. Inga problem alls.

2014-04-13 12.14.16Ruta 1: 16 p

Kastad markering åt höger, sen drive åt vänster. Jag skickade som markering, men han drog sig åt driveområdet och jag fick blåsa stopp. Det tog han bra och när jag sen sade Höger kom han rätt på utan vidare blåsning.

Ruta 2: 10 p

En dubbelmarkering med två kastare som kastade inåt. Valfritt vilken som skulle in först.

Han spikade den sist kastade. När han så skulle ut på den först kastade fick jag inte ut honom! På tredje försöket sprang han halvlamt. Jag blåste och försökte dirigera, men det var som förgjort. Domare och jag bestämde att det inte var idé att pressa honom, utan jag plockade in honom. Han ville inte ens ta inkallningen. Hela hjärnan var som utblåst efter denna långa ansträngande dag. Det är ju jag som fikat, minglat och slappat. Han har haft ett styvt arbete att hålla sig cool och lugn med alla främmande hundar runt omkring sig. Han har jobbat i ett i över fem timmar. Det blev för mycket för honom.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med 3,5 rutor där han totalt sett bara missat 6 poäng. De 1,5 andra med nollor är jag så klart missnöjd med. Men inte helt lätt att veta hur man ska lägga upp träningen för att få bukt med detta. Öka uthålligheten tillsammans med främmande hundar. Och den konstiga doften eller vad det var är ju helt omöjligt att gardera upp. Tankar, någon?

2014-04-13 13.33.11

4 kommentarer

 1. Hmm, ibland fattar man nada liksom…

 2. Märktes det att han tyckte det var jobbigt i köerna? Det gick ju bra i Gagnef när vi delade stuga, i början tyckte han det var jobbigt men sen sov han ju helt avslappnat med Bosse och Sigge när vi satt i köket. Jag tror att dummyn han inte tog upp också kan ha berott på att han var ”trött i huvudet”.

  • hundadmin

   15 april 2014 at 09:25

   Han var lite orolig i början, men var lugnare och lugnare. Eller om det vare tröttare och tröttare… 😐
   Tveksam till teorin om den inte upptagna dummyn, eftersom vi kom in nästan meddetsamma efter på ruta 5 och där plockade han hem en 20-poängare. Tyder ju inte på slut i huvudet direkt…

   • Nä, då berodde det nog inte på det. Det är ju i början på säsongen också, dom har inte varit ”ute i hetluften” på ett tag heller. Glöm det så går det nog bättre nästa gång! 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.