Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Katt, premiärbad och gås

2014-02-21 21.47.53I fredags blev det katträning. Eller: märgben smäller mycket högre än kattunge, så de dissade den totalt. Katten däremot tränades på att vistas allt närmare de båda bestarna.

2014-02-22 11.31.16Igår på skogspromenaden hörde jag ett plötsligt plaskande. Det var Lakrits som tyckte att nu är det vår.

2014-02-22 17.31.39Igår kväll var det funktionärsmiddag på Pont i Täby. Så här vackert ligger restaurangen, kan nog vara mysig på sommaren.

2014-02-23 12.22.07Och idag halkade vi med som på ett bananskal på retrieverträning bortåt Lövsättra golfbana. Efter ett par timmar var det korvgrillning till självkostnadspris. Ett jättetrevligt initiativ!

2014-02-23 13.36.09Och Lakrits fick testa gås för första gången. Stor är den, matte, sade han.

Han var annars riktigt bra idag. Lite läskigt med 16–17 andra hundar, men nyttigt och provlikt, då man ofta hamnar i just den situationen.

Först körde hela gänget ett par stadgeövningar. Vi delade sedan upp oss i tre grupper och vi började med några markeringar. Jag tog en dubbel på linje och sedan en skottapport som hamnade oväntat långt bort. Den funkade inte som markering, så jag tog tillbaka och körde som därsök. Han hade stor dragning åt höger där de andra hundarnas markeringar hamnat, men sen fick jag ut honom rakt och då var den inte alls svår längre.

Nästa övningen blev ett dummysök på hyggig mark. Vi körde sist och fick in fyra rätt svåra av 21 utlagda. Han skötte sig utmärkt på söket, är så glad för det.

Efter lunch gick vi bort till viltområdet där det förutom lite vanligt vilt fanns en stor gås. Lakrits och en gul labbe delade på söket på sex eller sju vilt med vart annat skick, och när den gule kom in med gåsen bad jag att få den utlagd igen. Den ville jag verkligen att han skulle plocka hem. Och jodå, den kom in, men med ett eller två omtag på vägen, för den var ju så rackarns stor.

Till sist fanns det bara en liten skata kvar och då fick han ligga i rätt länge innan han plötsligt sprang över den. Det fanns nog rätt mycket dofter i marken eftersom andra varit där och tränat före lunch. Skatan var rätt skabbig, och jag gjorde om avlämningen  eftersom han inte gärna ville bära den. Men omtagningen var rätt okej, och jag nöjde mig så.

Tack till Marilois som bjöd in mig till denna träning! Vi kommer gärna tillbaka.

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Verkligen företagsamt att rodda ihop ett så stort träningsgäng och dessutom ta med grill och lunchmat! För vissa finns inga hinder. Lät jättetrevligt, och, som du säger, lite provlikt med mycket liv o rörelse. Bra att få bekanta sig med gås för ärransiktet. 🙂

  • hundadmin

   23 februari 2014 at 15:48

   Scarface is his middle name. Och det var inte katten, utan antagligen en otrevlig gallerdurkstrappa, som orsakade det ytliga nossåret.
   Mycket företagsamt och trevligt initiativ!

 2. Var det inte en sån grill vi hade i Villeneuve?

  • hundadmin

   23 februari 2014 at 16:37

   Hmmm, var det en Weber vi hade där? Tja, kanske, fast på stativ då. Den var iallafall tämligen enkelt flyttbar om man bara har en stor bil.

Kommentarsfunktionen är avstängd.