Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Torsholma – från målarpensel till lie

Nu har det gått nästan en vecka till. Tiden flyger iväg i rasande takt. Och i vanlig ordning löses vissa problem medan andra tillkommer.

Den här veckan har jag haft besök av en antennkille som konstaterade att det saknades en strömapparat mellan antennen och apparaten. Han kortade också av min inkommande kabel och skalade om den med ny kontakt. Fräschade upp den, helt enkelt. Han berättade också att kabeln var skarvad utanför fönstret och hjälpte mig att isolera skarven bättre. Bra att veta om det dyker upp något nytt problem framöver. Däremot hjälpte detta inte till att ge bild från Boxer-boxen. Däremot gick det nu att titta på gratisprogrammen med antennkabeln direkt in i teven. Ett litet steg framåt, men inte riktigt vad jag ville.

Sen kom ett äldre par farandes från Uppsala med mina bäddmadrasser. Inte förrän efteråt insåg jag att det nog måste varit (de förra?) ägarna, de var precis lika servila som de yngre personerna i butiken. Barnen, med all säkerhet. Oj, vilka sköna sängar jag har nu. Och man kan åka upp och ner av hjärtats lust. Lagom höga är de också efter man i förra efterleveransen levererat högre ben än vad som ingick som standard.

Målaren har faktiskt dykt upp vid några tillfällen och tapetserat klart i vardagsrummet samt satt väv på väggarna i hallen och trappan. Däremot idag, när han skulle jobba heldag och faktiskt få färdigt det mesta, dök han inte upp alls. Jag håller på att bli tokig på honom och har kontaktat min mellanhand snickaren. Tanken var ju att anlita en målare för att de sista jobben skulle gå snabbare än om jag gjorde dem, inte långsammare! Och nu får jag besök av Tina nästa vecka, vore ju klart en fördel om alla jävla målargrejer var borta härifrån då.

Har själv hållit i målarpensel och roller också. Vet inte om jag redan nämnt städskåpet, men det är nu vitmålat invändigt. I helgen har jag så gulmålat den nya inbyggda garderoben, så med en stång också är det bara att lassa in grejer där. Hoppas Marcus kommer med den stången i början av nästa vecka.

Var och hämtade en standardgarderob från Marbodal på Beijer i Häggvik i torsdags och passade på att köpa en stege också när jag ändå hade släpet med mig. Stegen kom till pass redan samma dag när antennkillen var på besök. Marbodalgarderoben hoppas jag att Marcus sätter upp snart i hallen för ytterkläder. Den måste sågas lite för eluttag och vattenkopplingslucka, så den kan jag inte montera själv.

20131013_175636Montera själv kunde jag inte heller det fina björkbord jag var och hämtade i Åkersberga, för när jag kom hem och packade upp det visade det sig sakna skruvar och muttrar. Så nu står skivorna trött lutade mot köksväggen i väntan på skruvleverans.

Istället monterade jag tv-bänken som kommit till Jysk när jag var där och frågade om den stora garderoben jag ska ha i sovrummet. Den garderoben saknades det nån del till, så det ska vara beställt. Tv-möbeln hör till de jävligaste prylar jag nånsin monterat. Lite skev blev den, men det syns bara om man vet om det. Nu vet alla. 🙂 Jag fick iallafall dit de två handtag som Marcus räddat från den slängda körsbärsmöbeln, trots att skruvarna var för korta. Lite urfräsning med en grov borr så skruvhuvudena kom ner lite fixade biffen. Men när jag sedan skulle dra alla kablar till de olika manickerna var de förberedda hålen i bakstycket för små för att dra igenom en scartkabel! Okej, scart ligger väl inte i teknikens framkant, men helt ovanligt är det inte, och den enda anslutning som går att använda till min dvd-spelare. Nu måste jag få tag i en sticksåg och vidga hålet. Jag blir tokig…

2013-10-12 14.14.35Det är frågan om detta är blommor eller ogräs. Rensade efter bästa förmåga innan jag pulade ner lökarna.2013-10-12 15.53.34

Vad glad man blir för något så lite som att hitta ett plåster. Här är det lika oberäkneligt som att finna något i en höstack.

I helgen var det så fint väder att jag avbröt allt innepyssel mitt på dagen för att få njuta ute istället. Igår rensade jag rabatter, satte lökar, tömde krukorna på jord. Idag bestämde jag mig för att ge mig på den så kallade häcken som förstör hela tomten genom att vara maximalt felplacerad. Säljaren har brukat kapa den med lie varje höst, så växer den upp igen nästa sommar. Nu lånade jag hans lie efter att ha provat med min långa sekatör, som var ytterst ineffektiv. Har aldrig slagit med lie förut, men efter ett tag fick jag in snitsen. Jag undrar om inte lieslagning är den perfekta golfträningen utanför golfbanan, man gör perfekta svingar i varje tag. Kommer antagligen att ha träningsvärk i dessa svingningsmuskler de närmaste dagarna. Men nu är häcken nerskuren och ligger i tre högar på tomten. De ska väl eldas sedan, om jag bara vågar.

2013-10-13 14.22.49 Liekvinnan har slagit till.2013-10-13 14.22.36Häcken är bred och ganska lång, och så hög att man inte längre kan se över den. 

2013-10-13 15.40.51Yezz! Vilken skillnad! Det ska bli underbart att få bort rötterna också. Det är en vass stubb där nu och jag upptäckte en nivåskillnad på tomten just där som jag inte lagt märke till förut. 

Jag har dessutom pratat med grannen Lasse som lovat kika över nästa helg med sin grävskopa och gräva bort rötterna åt mig, så jag slipper eländet. Skönt!

Jag testade också nu några tips på webben om vad man kan göra om man har hdmi-problem. Det ena tipset gick ut på att om problemet uppstår när man kopplat in ny utrustning (Boxern), stänga av allt och testa igen utan denna utrustning inkopplad. Nu funkade laptopen ihop med teven precis som förut!

20131013_170755Tjoho! Datorskrivbordet visas på teven.

Det handlar alltså om ett handskakningsproblem. Nästa tips gick ut på att starta de olika apparaterna i en viss ordning. Eftersom jag fått laptopen att fungera genom att först starta Sony-teven, sen laptopen testade jag nu att som tredje apparat starta Boxern efter att ha flyttat antennkabeln och kopplat in hdmisladden i Boxerboxen. Jösses! Nu fungerar även den!

20131013_171313Testade trean, som ju inte är en gratiskanal. Bild!

Det är alltså Boxern som är boven i dramat och inte har en korrekt hdmi-specifikation för handskakningsproceduren. Vilken tur att jag upptäckte hur man kunde lura den och slapp köpa en ny teve när jag redan har en utmärkt sådan. Puh.

 

4 kommentarer

 1. Ojoj, inte ofta jag hör dig svära, nu ligger målaren riktigt risigt till… 😮
  Hahaha, alla dina gäster kommer nu att kasta sig över TV-bänken för att studera skevheten! 😀
  Visst är det skönt att bli av med växtlighet där man inte vill ha den! Jag är numera rabattfri, yes!

 2. Tröttsamt när det saknas delar i leveranser och ännu mer tröttsamt med hantverkare som inte dyker upp när de ska.

  Gullris, som din häck bestod av, är vackert men blir högt och brer gärna ut sig, på rätt ställe är det trevligt, en vacker färgklick på hösten men på fel ställe är det inte lika kul.

 3. hundadmin

  13 oktober 2013 at 23:02

  Svär gör jag rätt ofta, men kanske inte så ofta i skrift. 🙂 Målaren förtjänar dock inte bättre. Marcus har nu lovat att på något sätt fixa till halljobbet. Honom kan man iallafall lita på!
  Ja, skevheten kommer nu att detaljstuderas… Grattis till din rabattfrihet!
  Tack, Åsa, visste inte vad den där så kallade häcken hette. Plågoris vore ett annat förträffligt namn på den. Visst är den rätt fin, men hu att lia ner den varje höst! Och dessutom var den planterad alldeles för nära huset på totalt fel ställe.
  Nu finns lite kvar utmed gränsen till en sommarstugegranne. Den får vara kvar för min del, kommer att bygga ett staket innanför vad det lider, så mig kommer den inte att störa.

  • Smart att bygga staketet innanför plågoriset! Då får grannen tampas med det på sin sida. 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.