Skogsstjärnas hundblogg

Om dsg Kasper och jaktlabben Lakrits. Nu också lillasyrran Sansa.

Kategori: semester (sida 1 av 9)

Blick tillbaka på 2016 och in i 2017

img_2449Hundåret 2016

Jag hade som mål att klara elitettorna med Lakrits under 2016, men dit nådde vi inte. Vi avancerade iallafall från ett par treor 2015 till ett par tvåor. Där är jag gladast över den jättelånga och ursvåra dirigering på havet som han nästan lyckades med. Han blev också tvåa på elit-WT på Lidingö. Duktigt jobbat!

Jag skrev som mål för 2016 att göra fler och svårare sök, där uthållighet och arbetsglädje ska vara det viktiga, att ha en trygg och lugn miljö runt Lakrits i tävlings-/provsammanhang, att bli bättre på att skilja på Vänster (spring långt) och Sök vänster. Jag  har periodvis tränat mycket sök och Vänster, och tror jag fått in en rätt bra rutin kring vår prov-/tävlingsbubbla. Däremot att få till en vettig vändsignal, två pip (till skillnad från fyra, som är inkallning), har jag inte gett mig i kast med. Kanske orkar jag med det 2017?

fotgaende-2537

Sansa kom till oss efter midsommar så efter det har proven i det närmaste legat nere. Jag har lagt ner tid på miljöträning och grunder med henne, och även om vi självklart har mer att jobba på innan det är provdags där är hon en lovande liten tik som det är kul att jobba med. Mycket krut får läggas på lugn.

Jag grundade hennes vattenkontakt under den härliga semesterveckan i Forserum.  Hon har fått apportera and, kricka och korp. Hon gjorde FART-test med bravur i slutet av året.

Lakrits kastrerades i slutet på året.

Bokåret 2016

Vi lyckades sjösätta novellantologin, tillika presentboken, Från ljugarbänken i Täby. Det krävde en enorm mängd energi och stor arbetsinsats från min sida vad gäller framför allt layouten inne i boken och en massa bildbearbetning. Det känns otroligt skönt att lägga detta projekt bakom sig.

lf6a2031

Torsholma 2016

2016 var första året jag bott här utan att ha något stort projekt på gång. Jag nöjde mig med att plantera lite perenner vid den stenlagda uteplatsen och sydde lite nya gardiner. Skönt med paus från renoveringsarbete och bara kunna njuta av hus och trädgård.

20161030_125024

Övrigt 2016

Jag var en vecka på Cypern, där jag bland annat besökte Margareta. Trevligt!

På hösten åkte jag på konferensresa till San Francisco med vandring i Yosemite.

Träningsmål 2017

När jag läste tillbaka om 2016 insåg jag att jag inte egentligen tränat The Diamond så mycket efter Keith Matthews-kursen. Det ska jag försöka ta tag i under året. Det vore ju fortfarande kul att få till ettorna i b-prov elit, vi får väl se hur det går med det. Det är ju fortfarande söket som behöver stärkas. Under vintern har Sansa drabbats av kennelhosta (startade 2 december) och hundarna har varit i karantän och tappat en del kondition. Den måste byggas upp igen under tidig vår.

Kanske blir det någon start med Sansa i WT eller b-prov nkl. Först ska grunderna sitta mer ordentligt med fokus på lugn och stadga. Arbetslusten är det inget fel på. Hon har ännu bara hört skott i passivitet, och det finns fler viltslag att introducera. Det kommer under året.

0881_omslag_v1

Bokåret 2017

Jag ska försöka jobba vidare med uppföljaren till Den gula giraffen. Den nya boken utspelar sig i Bourgogne och Tyskland, där Hallberg och hans nya kvinna är på vinresa. En i sällskapet mördas i en crémantgrotta och Anders Hallberg bryter gärna semestern för att ta sig an fallet. Parallellt bokar en njursjuk kvinna från Täby in sig för transplantation hos MEHEC, en privat lösning då landstingsköerna är ohållbart långa. En liten teaser, fortsättning följer …

Torsholma 2017

Det kanske inte ens blir en tumme, men det finns en del som borde göras, och annat som vore roligt att göra:

  • byta fönster
  • tilläggsisolera vissa väggar med ny fasad
  • ny trappa till entrén
  • entrétak (knepigt på grund av låg takhöjd)
  • balkongdörr på baksidan (istället för ett vardagsrumsfönster som ändå ska bytas)
  • trädäck på baksidan (möjligen med tak på del av däcket, kan vara knepigt på grund av låg takhöjd)
  • jacuzzipool i anslutning till trädäcket

Dessa saker hänger åtminstone delvis ihop, så ett samlat grepp vore bäst. En kostnadsfråga, såklart. Vi får se.

Dessutom är det på gång att vi förhoppningsvis får fiber hit ut. Det handlar om att tillräckligt många ska ansluta sig till fibernätet. Det är en stor dröm – fiberanslutning till mitt torp från 1886! Snacka att dåtid och framtid möts. Till hösten hoppas jag att det finns på plats.

20160819_170334

Övrigt 2017

Jag ska åka på konferensresa till Los Angeles. Det innebär återseende av en del gamla kollegor, så det ser jag fram emot.

Stugan i Forserum har vi bokat i år igen. Då hoppas jag få till mycket vattenträning, framför allt med Sansa, när vi har nära tillgång till sjö och båt.

I övrigt hoppas jag på många andra trevliga händelser, och framför allt att nära och kära får ha hälsan.

Laddar inför Labbecampen

Det är mycket nu, bloggen blir gravt lidande.

Var iallafall ute både häromdagen och idag och tränade lite närsök à la Jens. Nu sitter han inte som en stenstod längre när man byter sida, utan går ganska självklart. Lite mer nötande så kommer tveksamheterna att vara helt borta.

Annars pågår packandet för fullt inför Labbecampen uppe i Jämtland. En hel vecka med bara hundnörderi och trevligt sällskap. Myggmedel är det som står upprepade gånger på packlistan. Det kan man inte ta med sig nog mycket av!

Får se om det finns täckning nog för någon bild eller annat inlägg därifrån, annars får det väl komma nån sammanfattning senare. Mycket skojigt ska det bli iallafall!

64 Fantastisk nr 100 (365)

64_Fantastisk_100-365.jpgBild nummer 100 i utmaningen 365 foton måste firas med en alldeles speciell bild, tycker jag. Och denna gillar jag skarpt med de lite udda växterna i förgrunden och det stränga bergsmassivet i fonden. Det finns många olika skiftningar i den här bilden, tycker mycket om de röda inslagen.

Härmed tror jag att semesterbilderna från Gran Canaria är till ända.

Bilden är tagen med 1/500-dels sekund, f 14, ISO 800 och standardzoomet på 23 mm.

227 Ovanför nr 99 (365)

227_Ovanför_99-365.jpg

Denna by ligger vid en återvändsväg, fick vi erfara när vi kom från andra hållet och fick vända efter nån mil. När vi väl kört hela vägen runt och såg bergsmassivet här ovanför (där vi står nu) så klarnade det varför. Bor man i denna lilla by får man finna sig i att köra långan väg när man ska till mer civiliserade trakter. I dammarna sparar man det välsignade regnvattnet när det runnit ner från bergen runt omkring.

Ovanför i fotot kan man dessutom skymta Tejde, vulkanen på Teneriffa, som ligger lite nordväst om Gran Canaria. Snön ligger kvar på toppen.

Bilden är tagen med 1/640-dels sekund, f 13, ISO 800 och standardzoomet på 65 mm.

171 Landskap nr 98 (365)

171_Landskap_98-365.jpg

 

Ett typiskt landskap när man kommit en bit in bland bergen på Gran Canaria. Kargt med enstaka växtlighet, tallskog och blånande berg.

Bilden är tagen med 1/1000-dels sekund, f 18, ISO 3200 och standardzoomet på 20 mm.
Varför denna ISO, kan man fråga sig? Måste ha blivit ett misstag där.

181 Ljus och skugga nr 97 (365)

181_Ljus-och-skugga_97-365.jpg

 

Det var stora konstraster mellan ljus och skugga när solen kommit en bit på himlen.

Bilden är tagen med mobilen.

336 Vatten nr 96 (365)

336_Vatten_96-365.jpg

Atlanten är ett stort och kallt vatten. En bråkdel av denna ocean kan man leka på med en sån här skojig vattenscooter. Attans vad det gick undan, hög hastighet på slutaren behövdes.

Bilden är tagen med 1/2000-dels sekund, f 5,6 och ISO 160. Inzoomat till max, 300 mm.

143 Kanal nr 95 (365)

143_Kanal_95-365.jpg

 

Det är lite pretentiöst att, som Kanarieöarnas reklammakare, kalla Puerto de Mogan för Kanarieöarnas Venedig. Men kanaler har de några, hur artificiella som helst. Lite pitto att fota dem är det trots detta.

Bilden är tagen med 1/320-dels sekund, f 7,1, ISO 100 och stora zoomet på 70 mm.

65 Farlig nr 94 (365)

65_Farlig_94-365.jpg

 

Riktigt farlig är denna hårnålskurva som skymtar däruppe. Alla större fordon, som lastbilar och bussar, måste tuta från bägge håll när de ska passera. Annars är risken överhängande för fritt fall ner i havet.

Strax efter att vi lämnade Puerto de Mogan skulle de inviga ytterligare en motorvägssnutt, så nu kanske denna kurva blir lite lugnare.

Bilden är tagen med 1/400-dels sekund, f 5,6, ISO 100 och stora zoomet på 170 mm.

75 Framför nr 93 (365)

75_Framför_93-365.jpg

 

Framför de färgglada badartiklarna sitter sambon och tar en god kopp spanskt kaffe.

Bilden är tagen med mobilen.

Äldre inlägg